Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Mi az a MASNI?

A MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda) a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében és Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával létrejött munkaerő-piaci szolgáltatás, melynek célja a kerületben élő aktív korú, álláskereső nők foglalkoztatásának elősegítése:
  • munkaerő-piacra történő be- illetve visszailleszkedés támogatása,
  • munkahely megtartás és változtatás támogatása
Honnan származik a MASNI ötlete?

Az ötletet egy külföldön már több éve jól működő program mintájára valósítjuk meg, ami a Szociális Szépségszalon nevet viseli. 2011-ben Párizsban nyílt meg egy olyan szépségszalon, ahol a szociális háló peremére került nőknek nyújtanak szolgáltatásokat. A 120 négyzetméteres társadalmi és jótékony célú szépségszalonban tartósan munkanélküli és szociálisan bajba jutott hölgyek szépülhetnek több ízben. Fodrász, kozmetikus, sminkes, manikűrös, masszőr, stílustanácsadó áll a szépülni vágyók rendelkezésére. A szalonba betérő hölgyeket szociális munkás és pszichológus is segíti. Felkészítik őket a munkahelyi meghallgatásokra, állásinterjúkra és fontos eseményekre.A projekt olyannyira sikeres, hogy más országok is csatlakoznak hozzá. Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként, Erzsébetváros szívében, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ és Erzsébetváros Önkormányzata közös összefogásban teremtett meg a kerületben élő álláskereső nők számára egy hasonló lehetőséget, a MASNI-t.