Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
"Prevenció A-tól Z-ig"2014-09-16 12:44:34
Erzsébetváros a szívén viseli a kerület lakosságának egészségét is. 2013 szeptemberében a kerület Önkormányzata a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központtal karöltve megrendezte az „Egészséghét Erzsébetvárosban” nevű tematikus programelemekből álló rendezvénysorozatot. Az 5 teljes napig tartó esemény elsődleges célja az egészségünk védelmére, megőrzésére és a betegségek megelőzésére való figyelemfelhívás, az egészségtudatos szemléletmód kialakulásának elősegítése volt. A programsorozat keretében a kerületben praktizáló háziorvosok előadásokat tartottak, a leggyakrabban előforduló betegségek megelőzéséhez nyújtottak hasznos életmódbeli tanácsadást, ismertették a gyógyuláshoz vezető út legrövidebb állomásait: Milyen tünetekre figyeljünk oda? Hova és kihez forduljon a beteg segítségért?  Melyek a betegség kezelésének leghatékonyabb formái?
Az orvosok mellett a kerületben működő Védőnői Szolgálat munkatársai is hasznos információkkal és tanácsokkal látták el a kerületben élő szülőket, gyermekes családokat.
A programsorozatot szabadtéri Prevenciós Nap zárta a Klauzál téren, ahol szűrővizsgálatokkal, termékbemutatókkal és kóstolókkal, gyógytornával és egyéb színes programlehetőséggel várták a résztvevőket.
Az egészséghét kiváltképp hasznos volt azok számára, akik szerettek volna többet megtudni a testük egészséges működéséről, az egyes betegségek megelőzéséről, azok kezelésének lehetőségeiről, valamint a kiegyensúlyozott várandósság időszakáról és a babák szervezetének egészséges működéséről.

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata és Vattamány Zsolt polgármester úr döntése alapján a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az „Egészséghét”. A programsorozat keretében, mintegy zárásaként 2014. szeptember 26-án és 27-én nagyszabású egészségnapok kerülnek megszervezésre „Prevenció A-tól Z-ig” címmel a Garay téren és a Garay Üzletközpont piacterén. Az akciót idén is a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezi, célja a kerületben élő lakosság figyelmének felhívása a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára, a gyakori betegségek megelőzhetőségére, az egészségtudatos életmódra.

A kétnapos rendezvény az alábbi ingyenes szűrővizsgálatokkal, személyre szabott tanácsadással várja a kerületi lakosokat, valamint a kerületi oktatási intézmények diákjait:
 • hallásvizsgálat
 • látásvizsgálat
 • vércukor- és koleszterinszint mérés
 • BMI index kalkuláció, vérnyomás mérés, testzsír-, vér-oxigénszint, testsúly-, testmagasság mérés
 • védőnői tanácsadás, elsősegélynyújtás oktatás
 • felnőtt fogászati szűrés
 • gyermek- és ifjúsági fogászati szűrés, a helyes fogmosás alapjainak tanítása, játékos programok
 • családgondozási és munkaerő-piaci tanácsadás
 • újraélesztés bemutató
 • masszázs
 • táplálkozási tanácsadás, száj PH mérés
 • számítógépes talpvizsgálat, mozgásszervi tanácsadás
 • életmód- és lelki tanácsadás
Az egészségtudatos életmód jegyében minden elvégzett szűrést követően egy-egy zöldséggel vagy gyümölccsel ajándékozzák meg a szervezők a résztvevőket. Aki minden vizsgálaton részt vesz, meglepetés ajándékban részesül.

Az program keretében a hangsúly az egészségügyi szűréseken lesz, de a kisgyermekes családoknak is számos programlehetőséggel készülnek a program szervezői. Lesz bohóc műsor, csillámtetoválás készítés, arcfestés, pénteken ugráló várral, szombaton pedig trambulinnal várják a legkisebbeket. A szombati napon plusz programelemként 11 órától színpadra lép az APACUKA gyermekzenekar. 

A pénteki nap programját az egészségtudatos életmód, az egészség prevenció területén tevékenykedő neves közéleti személyiségek előadásai is színesítik:
11.00 – 11.45  dr. Zacher Gábor – toxikológus főorvos
                        az előadás címe: Drog helyzet van   
12.30 – 13.00  Kiss Gergely – háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó
                        az előadás címe: A sport segít sikeres emberré válnod  
14.00 – 14.30  Győrfi Pál – az Országos Mentőszolgálat szóvivője
                        az előadás címe: Egészség- mentős szemmel.

A rendezvény minden egyes programeleme ingyenes. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.

KEP=-{prevencio_molino_60x140_01-1124}-
Szentendrei kirándulás2014-09-16 11:38:45
A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ és Erzsébetváros Önkormányzata 2014. október 08-án, az Idősek Hónapja kerületi programsorozat keretében egész napos buszos kirándulást szervez Szentendrére, a Skanzenbe.

Várjuk a VII. kerületi lakcímmel rendelkező nyugdíjas lakosság jelentkezését 2014. szeptember 18-tól szeptember 26-ig, munkanapokon 10 és 14 óra között a 06-1/322-6362-es telefonszámon. Kollégáink részletes tájékoztatást nyújtanak a programról és a részvétel feltételeiről.

Figyelem! Részvételi lehetőséget korlátozott létszámban, jelentkezési sorrendben tudunk biztosítani.
LAKOSSÁGI ÉRTESÍTŐ!2014-08-19 08:43:17

Tisztelt Erzsébetvárosi Lakosok!


Örömmel értesítjük Önöket, hogy befejeződött a Wesselényi utca 11. szám alatti háziorvosi rendelő felújítása, a jogerős használatbavételi engedély a rendelkezésünkre áll.

A rendelő visszaköltöztetésére 2014. augusztus 27-29. között kerül sor, ezért ebben az időpontban betegek ellátása az Akácfa utcai rendelőben már nem lehetséges.

Első rendelési nap a felújított rendelőben 2014. szeptember 1.

A zavartalan ellátást a költöztetés 3 napján a Dob utca 86. szám alatt található ügyelet biztosítja.

Kérjük Önöket, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereik felíratásáról előzetesen gondoskodjanak, ugyanis az ügyelet (természetesen maradéktalanul ellátja a helyettesítési feladatokat) csak általános normatív támogatással írhat ki, maximum 1 havi gyógyszer adagot.

A Dózsa György úti Idősek Otthonának egy napja2014-07-09 14:24:27
A Dózsa György úti Idősek Otthonában egy perc sem telhet el unalmasan. Az itt élő idősek és az itt működő Idősek Nappali Klubjának tagjai mindig találnak alkalmat a közös programokra és egy kis szórakozásra. Az Otthon hatalmas, gondozott, mediterrán jellegű növényekkel díszített kerttel büszkélkedhet, ami nem csak a szem gyönyörködtetésére és a természet által biztosított feltöltődésre kínál lehetőséget, hanem kiváló helyszínül szolgál a nyár folyamán megrendezésre kerülő különböző szabadtéri programoknak is. Június 25-én már kora reggel megindult a sürgés-forgás az Otthonban. Nagy volt a készülődés, hiszen kerti bográcsozás volt aznap, melynek még az időjósok csöppet sem kedvező előrejelzései sem szabhattak gátat. Végül az ijedten várt eső nem érkezett meg, az időjárás a résztvevők oldalára állt, és kedvezett a rendezvénynek. A főszakács lelkes irányítása mellett rotyogott az ízletes paprikás krumpli a bográcsban. A pompás étek elkészítésében mindenki segédkezett vagy legalábbis hozzá tett valamit, legyen szó csak a hangulatról, mely az egyik legfontosabb hozzávalója egy igazi bográcsételnek.  Az utolsó rottyanás után a tűzről levéve, a kihűlésre esélyt nem adva fogyasztották el a résztvevők a kiadós ebédet, mely nem hagyott kivetni valót maga után, de természetesen ez utóbbi a hangulatról is elmondható.


KEP=-{dsc_2183-(2)-1120}-KEP=-{dsc_2186-(2)-1121}-    
 
KEP=-{dsc_2178-(2)-1119}-

 KEP=-{dsc_2176-(2)-1118}-
 
KEP=-{dsc_2187-(2)-1122}-
 
Az erzsébetvárosi KEF kábítószer-ellenes világnapi programjáról2014-07-09 13:55:34
 Június 26-át – az ENSZ döntése alapján – 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. Hagyománnyá vált, hogy a Világnap köré szerveződően egy héten keresztül az ország egész területén különféle programok zajlanak. A programsorozathoz a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ az idén is csatlakozott.

A Világnaphoz kapcsolódóan a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Hetedhét Éjszakai Sport Klubja (HÉS) június 27-én rendhagyó klubfoglalkozást tartott az Erzsébetvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) kezdeményezésére és támogatásával.   
A KEF 2014. évi világnapra tervezett programja a sportra, mint egyfajta közösségépítő, az egészséges testi- lelki fejlődést, valamint a fiatalok drogfogyasztóvá válásához vezető veszélyeztető tényezők megelőzésére szolgáló, értékes szabadidő eltöltési alternatívára kívánta felhívni a figyelmet.
A rendhagyó klubfoglalkozás keretében a HÉS állandó repertoárja számos érdekes programmal egészült ki. A szervezők az érdeklődőket filmvetítéssel, hennafestéssel, drog-totóval, info ponttal, önkéntes segítői börzével, valamint sportversenyekkel (pingpong- és csocsóbajnokság) várták. A sportversenyek helyezettjeit tárgynyereményekkel, asztalitenisz-szettel és futball-labdával díjazták.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai további érdekes programokkal, rendezvényekkel készülnek a nyárra. Az aktuális programokról a www.bjhuman.hu honlapon, illetve a www.facebook.com/bjhuman facebook oldalon tájékozódhat!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33