Rendezvények az Idősek Nappali Klubjaiban

Január 16-án csütörtökön játékos vetélkedő volt a Király utcai klubban. Az ügyességet igénylő, furfangos feladatokon sokat nevettek a résztvevők. A klubgondozók a program végén apró ajándékokat osztottak szét a klubtagoknak, az összejövetel mindenki számára remek kikapcsolódást nyújtott.

Az Akácfa utcai idősek klubjában január 31-én, Huszár Ildikó festőművész „Hangulatok a művészetben” című előadás sorozatának téli hangulatokkal foglalkozó alkalmát láthatták-hallhatták a klubtagok. A résztvevők többek között olyan híres festményekről beszélgettek, mint Anton Mauve Téli táj a naplementében, vagy Id. Pieter Bruegel Vadászok a hóban című műve. A sok szép téli képet, az évszakhoz illő versekkel, zenékkel fűszerezték.

Február 5-én a Király utcai klubban a Sóher című filmet nézték meg a klubtagok. A szórakoztató vígjátékra sokan voltak kíváncsiak, az esemény felhőtlen hangulatban telt. A filmklub egyre népszerűbb a klubtagok között, hétről hétre egyre többen jönnek el a Király utca 97-be. Mindemellett továbbra is van lehetőség csatlakozni – a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Másnap Csere-bere bolhapiac volt a Peterdy klubban, a nap folyamán sok-sok érdekes holmi talált új gazdára. A piaci forgatagot megidéző vásár színes kínálata mindenkit lázba hozott. Egy pohár teával mindenkit megkínáltak a szervezők, így minden adott volt a jó hangulatú délutánhoz. Február 6-án ezen kívül még egy ok volt az örömre – a Király utcai klub gondozói születésnapi összejövetellel lepték meg klubtagjukat.

Február 7-én a BRFK kórusa énekelt az Akácfa utcai klubban. A nagyszámú érdeklődő között vendégként ott volt Szűcs Balázs egyházügyi- és civil alpolgármester, valamint Rostás Irén, a Nappali klubok szakmai vezetője. Remek zenés előadásból ezúttal kettőt is meghallgathattak a résztvevők: a rendőrök kóruskoncertjét a klubtagok saját műsora zárta.

Február 10-én a Történetek Kávézójában Mongóliáról tartott izgalmas előadást Gáspár János és meghívott szakértője. A filmvetítéssel egybekötött délutáni beszélgetésen többek között a magyar-uráli kötődésekről, a népvándorlás régi, illetve mai formáiról és a modern világban továbbélő hagyományokról hallhattak az egybegyűltek. Az egzotikus témáról szóló ismertetőt mindenki feszült figyelemmel hallgatta.

Képgaléria