Rendezvények az Idősek Nappali Klubjaiban

154 éves lett a Fővárosi Állatkert, ezen alkalomból január 21-én Varga Ilus (volt klubtagunk) tartott ismeretterjesztő előadást a Fővárosi Állatkertről. A közönség nagy érdeklődéssel és figyelemmel hallgatta végig tapasztalatait és történeteit. Az előadás után beszélgetés alakult ki a jelenlévők állatkertes élményeiről. Kellemes délután volt.

Búz Éva nyugdíjas tanárnő hangfürdővel, hangterápiával és aktív zeneterápiás foglalkozással jött el az Akácfa utcai klubba. A klubtagok megismerkedhettek néhány keleti hangszerrel, melyeket mindenki nagy örömére ki is lehetett próbálni. Ezen kívül egy ismert magyar dallal és a keleti hangszerek egyedi hangjaival a keleti és nyugati zenevilágot is közelebb hoztuk vendégeink számára ezen a vidám és kreatív napon.

Január 23-án vidám, zenés műsor volt a Peterdy klubban, ahol sok ismert melódia hangzott el a délután folyamán. Lélekben egy kicsit mindenki megfiatalodott, a közönség együtt énekelte a közismert slágereket.

Január 29-én a Petróczy Szidónia, a Peterdy utcai Idősek bentlakásos otthonának vezető ápolója tartott előadást az Alzheimer-kórról a Történetek Kávézójában. Az érdekes ismertetőt a koradélutáni időpont ellenére sokan eljöttek meghallgatni, hiszen a probléma – mint az az első percekben feltett kérdésből kiderült – sokakat érint. A téma részletes és alapos felvázolását követően a hallgatók kérdéseket tehettek fel az elhangzottakkal kapcsolatban.

Képgaléria