Lakossági tájékoztató a települési támogatások 2020. évi változásairól

Tisztelt VII. kerületi lakosok!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt.

A tilalom értelmében a Peterdy utcai és a Dózsa György úti Idősek Bentlakásos Otthonaiban a látogatás szünetel, illetve az említett épületekben található Idősek Nappali Klubjainak programjai szintén elmaradnak.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak. A tilalom 2020.03.08. napjától visszavonásig érvényes.

Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy 2020.04.01-ig minden, a VII. kerületi önkormányzat által szervezett program – elsősorban az időskorú lakosság védelmének érdekében – lemondásra került, melyeket későbbi időpontban rendeznek meg.

A fentiekből kifolyólag valamennyi, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ által a nyugdíjas korú lakosoknak szervezett márciusi program időpontja átszervezésre kerül egy április 1. utáni időpontra – ideértve az Idősek nappali klubjaiba szervezett programokat és rendezvényeket. A klubok természetesen továbbra is nyitva tartanak, egyénileg bárki igénybe veheti a szolgáltatásokat; a változatás csak a programokat érinti.

Az elővigyázatosság érdekében a Mozgáscentrum csoportos tornái, valamint a gyermekfogászat csoportos szűrései szintén szünetelnek ez idő alatt, továbbá az összes, az ügyfeleink csoportosulását eredményező program március hónapról egy későbbi időpontra tolódik, illetve indokolt esetben törlésre kerül.

Amennyiben segítségre van szükségük, szolgáltatásainkkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségen érdeklődhetnek:

Tel.: +36 1 342 59 07

Megértésüket köszönjük!

  Kapcsolódó fájlok

  • Végleges_Lakossági tájékoztató_települési támogatások 2020. évi változásairól