Egri borkóstoló

Az Idősek Programsorozat keretében Szépasszonyvölgybe szervezett kirándulásokat a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Erzsébetváros önkormányzata támogatásával.A kirándulások október 30.-án és november 6.-án valósultak meg Eger híres borvidékén, melynek népszerűségét mutatja, hogy mintegy 400 kerületi nyugdíjast mozgatott meg a program.

A résztvevők a gyönyörű táj és borvidékek szemlélete mellett a hazai minőségi borokat is élvezhették a program során. A pompás három fogásos magyaros ebédhez 4 féle híres egri bor társult. A résztvevők megkóstolhatták az Egri Leánykát, Muskotályt, Rozét és persze a híres Egri Bikavér se maradhatott el. A borkóstolást kellemes élő zene kísérte, majd tombola követte. A kóstoló után volt lehetőség a fejek kiszellőztetésére is – az enyhébb időnek köszönhetően volt alkalom sétálgatni, körbenézni, illetve felfedezni a környék híres pincéit is.

A kirándulás a kerületben élő időseknek, a kitűnő helyszínnek és a kiváló boroknak köszönhetően remek hangulatban zajlott, így az év utolsó nagyobb kirándulását méltóképpen élvezhette ki mindenki.

Képgaléria