Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Keresőrendszer
Válassza ki a pontos címét:
Irányítószám:
Közterület típusa:
Utca:
Házszám:
Szolgáltatás:
Háttér információ a kereső funkció használatához
A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ által biztosított ellátások és szolgál-tatások a jövőben nagyobb hatékonysággal, az integrált működésnek megfelelően egymásra épülő, egymással együttműködő rendszerben fognak működni, mely köszönhető az Erzsébet-város Önkormányzat Képviselő-testülete által elfogadott „Szociális és Egészségügyi Ágazati Stratégiai Terv 2014-2017 megvalósításának.
A szociális és egészségügyi ellátások átszervezésének a lakosság szempontjából legfontosabb hozadéka, hogy területi alapon válik biztosítottá a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, vagyis az ügyfél számára megrövidítjük, ezáltal megkönnyítjük a szolgáltatások igénybevételéhez vezető utat, az ügyintézést.
Mit is jelent ez pontosan? Hogyan tudjuk mindezt megvalósítani?
Jelenleg a kerületünkben 33 háziorvosi körzet működik. Lakcíme alapján minden kerületi lakos tartozik egy körzethez (a szabad orvosválasztás joga biztosítja a lehetőséget, hogy ne azt a háziorvosi rendelőt keressük fel betegség, panasz esetén, akihez lakcím alapján tartozunk). A háziorvosi körzeti működési elv alapján kerül átszervezésre a jövőben minden egyéb a kerületben biztosított egészségügyi és szociális ellátás is – gyermekjóléti központ, családsegítő szolgálat, házi segítségnyújtás, stb. -, melyek mind a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ irányítása alá tartoznak.
A szolgáltatások továbbra is az eddig megszokott kerületi címeken lesznek elérhetőek, a változás a szolgáltatást közvetlenül nyújtó személy – családgondozó, szociális gondozó, stb. - kilétének esetleges módosulásában lesz fellelhető. Természetesen Önnek nem kell majd annak kiderítésével foglalkoznia, hogy a lakcíme alapján az 1-től 33-as körzetek közül, melyik körzethez tartozik és pontosan ki az személy, akit fel kell keresnie, ha egy adott szolgáltatást igénybe szeretne venni. A lap tetején található kereső funkció segítségével Önnek ki kell jelölnie a lakcíme adatait (irányítószám, közterület típusa, utca, házszám), majd egyszerűen ki kell választania azt a szolgáltatást, amire éppen szüksége van. Ha ez megtörtént, a rendszer automatikusan ki fogja dobni a szolgáltatáshoz tartozó, közvetlenül hívható elérhetőségeket és tájékozódni tud arról, hogy miben is tudnak Önnek segítséget nyújtani kollégáink, milyen feltételekkel vehető igénybe az adott szolgáltatás, stb.

Hamarosan minden kerületi lakos kezében tarthatja majd azt a kiadványt, amely szintén azt a célt szolgálja, hogy Ön megismerje a Központunk által biztosított ellátási formákat, különböző szolgáltatásokat, azok tartalmát és ugyancsak a területi működési elv alapján biztosított közvetlen elérhetőségeket.
A kiadványt elektronikus formában az alábbi letölthető fájlra kattintva tekintheti meg: