Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
Ha önállóan nem megy, kérjük szakember segítségét a lelki egyensúlyunk megtalálásához2014-07-09 13:34:26
A lelki harmónia, a stabilitás és a boldogság mindannyiunk számára nagyon fontos. Életünk során hol kisebb, hol nagyobb nehézségek érnek bennünket. Mindnyájunk életében adódnak sajátos problémák, elérendő célok, feladatok, melyeknek megoldását egyedül nem tudjuk, vagy nem akarjuk felvállalni. Hétköznapi veszteségeink (pl. haláleset, szakítás, a munkahely elvesztése, vagy az idősödés) túlságosan megterhelik lelki rendszerünket, akadályozva örömképességünket és boldogulásunkat. Időnként nem, vagy nem teljesen sikerül a megoldásuk, ilyenkor alakulnak ki a szenvedést okozó lelki állapotok. Sokszor előfordul, hogy hétköznapi emberi helyzetekből értetlenül, feszültségekkel, és megbántottan kerülünk ki csak azért, mert nem ismerjük biztosan önmagunkat. Az önismeret pedig - bár önállóan is fejleszthető - szakértői segítséggel sokkal gyorsabban, hatékonyabban elérhető cél, mint egyéni útkereséssel.
A pszichoterápiában jártasságot szerezhetünk abban, hogyan értsük meg önmagunkat és másokat, hogyan őrizzük meg emberségünket, természetes nyitottságunkat egy olyan világban, ahol a fejlődés rohanásában mindezek háttérbe szorultak.
Ha ilyen problémái vannak, jelentkezzen bátran dr. Lányi Péter háziorvosnál a e-mail címen, előzetes egyeztetés céljából.
A sikeres fogszabályozás kulcsa - dr Klement Orsolya fogorvos, fogszabályozó szakorvos tanácsai 2014-06-27 10:09:16
A Gyermek- és Ifjúsági Fogászat az a fogászati ellátás, ami a legkorábban találkozik a gyermekekkel. Leggyakrabban ezekre a találkozókra már csak a gyermek fájdalmas panasza esetén kerül, vagyis amikor is a fogak elhanyagoltsága miatt már elkerülhetetlen a panasz fogeltávolítással való kezelése, az egyszerű és fájdalommentes beavatkozás helyett. A korai fogelvesztés a későbbiekben harapási rendellenességeket idézhet elő, ami miatt a fogszabályozás is szükségessé válhat. Tapasztalatok szerint az óvodás korú gyermekek 10%-ka, a 6-12 év közötti váltófogazattal rendelkező korosztálynak közel a fele rendelkezik fogszabályzási kezelést igénylő rendellenességgel.
Fontos kiemelni, hogy számos fogazati rendellenesség korai felismerése megakadályozhatja a későbbi problémák kialakulását, illetve lerövidítheti a kezelésükre szükséges időt. A sikeres fogszabályzás kulcsa a kezelés megfelelő időzítése. Számos fogazati rendellenesség gyermekkorban egyszerűen kezelhető, mégis csak felnőttkorban kerül kezelésre, amikor hosszabb kezelést igényel, nem beszélve a beteg anyagi terheiről.
A Gyermek- és Ifjúsági Fogászat ezúton ajánlja minden kedves szülő figyelmébe, hogy figyeljenek gyermekeik fogazatának egészségére, konzultáció során ajánlott rendszerességgel látogassanak el fogászati szűrésekre, ne csak fogfájás esetén keressék fel a rendelőt, hiszen tudatos odafigyeléssel megelőzhető a fogak idő előtti elvesztése és ezáltal számos további fogazati rendellenesség kialakulása is.

KEP=-{dscn4932-1117}-
Ha önállóan nem megy, kérjük szakember segítségét a lelki egyensúlyunk megtalálásához2014-06-27 09:59:52
A lelki harmónia, a stabilitás és a boldogság mindannyiunk számára nagyon fontos.  Életünk során hol kisebb, hol nagyobb nehézségek érnek bennünket. Mindnyájunk életében adódnak sajátos problémák, elérendő célok, feladatok, melyeknek megoldását egyedül nem tudjuk, vagy nem akarjuk felvállalni. Hétköznapi veszteségeink (pl. haláleset, szakítás, a munkahely elvesztése vagy az idősödés) túlságosan megterhelik lelki rendszerünket, akadályozva örömképességünket és boldogulásunkat. Időnként nem vagy nem teljesen sikerül a megoldásuk, ilyenkor alakulnak ki a szenvedést okozó lelki állapotok Sokszor előfordul, hogy hétköznapi emberi helyzetekből értetlenül, feszültségekkel, és megbántottan kerülünk ki csak azért, mert nem ismerjük biztosan önmagunkat. Az önismeret pedig - bár önállóan is fejleszthető - szakértői segítséggel sokkal gyorsabban, hatékonyabban elérhető cél, mint egyéni útkereséssel.
A pszichoterápiában jártasságot szerezhetünk abban, hogyan értsük meg önmagunkat és másokat, hogyan őrizzük meg emberségünket, természetes nyitottságunkat egy olyan világban, ahol a fejlődés rohanásában mindezek háttérbe szorultak.
Ha ilyen problémái vannak, jelentkezzen bátran dr Lányi Péter háziorvosnál a email címen, előzetes egyeztetés céljából.
Hasznos tanácsok nyaralóknak és táborba készülőknek (Joó Viktória kerületi iskolavédőnő tollából)2014-06-27 09:18:00
Nyaralás, kirándulás és táborozás ideje alatt különösen kellemetlen akár egy kis apró egészségi probléma is. Megfelelően összeállított „úti patika” és tábori csomag segít, ha bajba kerülünk. Minden utazásra érdemes összeállítani egy olyan csomagot, amelybe a legszükségesebb gyógyszereket válogatjuk össze.
Nézzük, hogy a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ iskolai védőnője mit tanácsol betenni egy gondosan összeállított úti patikába?
  • Rendszeresen szedett gyógyszerek
  • Fájdalom és lázcsillapító
  • Sebkezelésre szolgáló készítmények (ragtapasz, gézlap, fertőtlenítő oldat)
  • Víz nélküli kézfertőtlenítő készítmény
  • Fényvédő krém, napégés utáni készítmény
  • Hányinger/hányás csillapító
  • Hasmenés elleni készítmény
  • Bélflóra helyreállító
  • Emésztési problémák oldására való készítmény
  • Allergia készítmény (rovarcsípésekre)
Külön kiemelendő, hogy a kisgyermekekkel utazóknak ajánlott lázmérőt is magukkal vinni az utazásra, továbbá a külföldre készülők esetében nem szabad megfeledkezni az utasbiztosításról és az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról.
Érdemes az útipatika-csomagot mindig könnyen elérhető helyen, elsősorban a kézipoggyászban tárolni, hogy szükség esetén azonnal kéznél legyen.
Egy kis nosztalgia a Dózsa György úton2014-05-21 15:15:44
 A Nosztalgia Dalkör május 14-én ismét színes műsorral örvendeztette a Dózsa György úti Idős Otthon lakóit és az itt működő Klub tagjait. A hideg, esős nap ellenére a nézőközönség szép számban és nagy lelkesedéssel várta a Dalkör tagjainak műsorát. A kis társulat időről-időre igényes, színvonalas produkcióval és bővülő repertoárral lopja magát a közönség szívébe. A közel másfél órás előadás alatt elhangoztak a legnagyobb kedvencek, mindenki által ismert magyar népdalok és válogatott olasz slágerek. A hálás közönség nagy tapsviharral éljenezte a művészeket, akik közös éneklésre invitálta a vállalkozó szellemű, bátor jelentkezőket.

KEP=-{1.-1109}- KEP=-{2.-1110}-
KEP=-{3.-1111}- KEP=-{5.-1113}-
 KEP=-{4.-1112}- KEP=-{6.-1114}-
KEP=-{7.-1115}- KEP=-{8.-1116}-
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33