Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
Szüreti zenés klubdélután a Nyitott „E” klubban2014-11-12 16:24:31
2014. október 09-én zenés klubdélutánnal kedveskedett a Nyitott „E” klub a tagjainak. A rendezvényen Kerekes Kati énekesnő szórakoztatta a közönséget. A felhangzó magyar nóták, dalok, operett slágerek betöltötték a klubhelyiséget, a résztvevők együtt énekeltek az előadóval, ami bizonyította a jó hangulatot. A műsor után sütemény és üdítő várta a tagokat. Elmondható, hogy ez a délután is kellemesen, emelkedett hangulatban telt el.
Szeniortánc a Király klubban2014-10-27 17:45:47
Szeptember 22-én Csirmaz Szilvia vezetésével Szeniortánc foglalkozás indult a Király klubban.

Mi is az a szeniortánc?

A szeniortánc az idősödő embereknek nyújt örömteli időtöltést, és egyben elősegíti az egészségük megőrzését.
Mintegy negyven évvel ezelőtt Ilse Tutt, német tánctanárnő találta ki a szeniortáncot, aki egyszerűbb lépéskombinációkat alkalmazva a mozgást és a táncfigurákat az idősödő emberek képességeihez igazította.

A szeniortánc előnyei:
A szeniortánc folytatásához nincsen szükség sem előzetes tánctudásra, sem táncpartnerre. A szeniortáncban baráti társaságra lehet lelni, az ember átélheti a közösséghez tartozás jóleső érzését.
Minden táncfoglalkozáson – a régi táncok időnkénti ismétlése mellett – új, egyszerű, rövid koreográfiákat tanulnak a résztvevők. A szeniortánc kiváló agytorna és memóriagyakorlat is, mivel meg kell jegyezni a tánclépések sorrendjét, hogy hányat kell lépni, melyik lábbal és melyik irányba, stb.
A szeniortáncot fel lehet fogni kíméletes sporttevékenységként is, ahol nincsenek akrobatikus elemek, gyors pörgések, csak kecses mozdulatok lassúbb zenére. A muzsika gyönyörűséggel tölti el a lelket, hallatára az ember megfeledkezik a koráról, és a zene hullámain rövid pillanatokra éteri magasságokba álmodhatja magát.
A Király klub minden érdeklődő klubtagot szeretettel vár a hétfőnként 10 órakor kezdődő foglalkozásokra.
Szüreti bál a Király klubban2014-10-27 17:30:33
2014. szeptember 19-én zenés mulatságot tartottak a Király klubban. A klubtagok nagy örömére Somogyi Károly zeneszerző szolgáltatta a talpalávalót, aki a korosztály kedvenc táncdalaitól kezdve a mai slágerekig széles repertoárral szórakoztatta a közönséget. A táncok közé iktatott rövid szünetben uzsonnát szolgáltak fel a rendezvény résztvevőinek, amely elfogyasztása után újult erővel tudták folytatni a táncot. A klubtagok áttáncolták a délutánt, amely így vidáman, aktívan telt.
Egészségfejlesztés a Művészeti Klubban2014-10-27 17:18:11
Erzsébetvárosban szeptember hónapban a legtöbb program az egészségfejlesztésre koncentrált. Nagyszabású kétnapos egészségfesztivál valósult meg a Garay téren és a Garay piacon, együtt mozgott a kerület a jótékonysági futó- és gyalogló napon és ez mellett számos kisebb kerületi program is az egészségfejlesztés jegyében zajlott.  A „Nyitott Műterem” Művészeti Klub szeptember 10-én tartott klubnapján a klubtagok megismerkedhettek az egyes zöldségek, gyümölcsök, fűszerek jótékony hatásaival, továbbá  hasznos információkkal gazdagodtak a betegségek kialakulását, megelőzését, illetve a már kialakult a betegség elviselésének megkönnyítését illetően.
Művészeti előadás a Nyitott Műterem Művészeti Klubban2014-10-27 16:51:22
2014. szeptember 3-án a „Nyitott Műterem” Művészeti Klubban Ghyczy György, a műterem vezetője művészeti előadást tartott. Előadásának témája Henri de Toulouse-Lautrec volt, amely témához az apropót az adta, hogy a Szépművészeti Múzeum nagy kiállítást szentelt idén a művésznek. Ghyczy György bemutatta a művész életútját, munkásságát, valamint megismertette a közönséget a művész stílusával.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33