Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
“A segítségnyújtás alapjai”- dr. Veress Klára előadása a Baross Gábor Általános Iskolában2015-02-03 14:06:02
2015. január 23-án, dr. Veres Klára, a Heim Pál Kórház rezidens orvosa közreműködésével valósult meg a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ KAB-ME-14-B-16815 kódszámú pályázatának keretében tervezett előadássorozat második előadása, az erzsébetvárosi Baross Gábor Általános Iskolában.
Az interaktív program keretében két osztály tanulói játékos formában sajátíthatták el a vészhelyzet, baleset bekövetkezése esetén szükséges életmentő segítségnyújtási teendőkkel kapcsolatos legfontosabb alapismereteket. A résztvevők a tanultakat – Mi mindent kell tenni a mentő vagy szakszerű segítség megérkezéséig? - szituációs feladatok segítségével gyakorolhatták be, az újraélesztés technikáját pedig modell babán próbálhatták ki. A közel két órás előadás végén minden gyermek egy-egy képes illusztrációval színesített útmutatót vehetett át, amelyben rögzítésre kerültek azok a legfontosabb teendők, melyekkel baleset észlelése esetén segítséget nyújthatunk.
Az előadássorozaton kívül több programelemmel is tarkított projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg 2014. május 1. és 2015. március 31. között. Célja, a Hetedhét Éjszakai Sportklub szolgáltatásainak modernizálása és bővítése egy olyan prevenciós programcsomaggal, mely a kamasz korosztály ismereteinek bővítésére, sajátos problémáinak kezelésére fókuszál.
 KEP=-{dscf0330-1204}-  KEP=-{dscf0338-1205}-
KEP=-{dscf0362-1206}-  KEP=-{dscf0366-1207}-
KEP=-{dscf0376-1208}-
Különleges segítség nőknek2015-01-26 14:02:26
Mátyás Mária / 2015.01.21., szerda 18:13 /

Mindenki tudja, hogy a masni egy olyan szalagcsokor, amivel ajándékcsomagot, virágcsokrot, női blúzt vagy kislányok haját szokás díszíteni. Azt viszont még nem tudja mindenki, hogy Erzsébetvárosban a masni valami egészen mást (is) jelent…

Bizonyára sokan olvastak 2011-ben az egyik női magazinban arról a szociális szépségszalonról, amelyet Párizsban nyitott Lucia Iraci sztárfodrász. A korábban a leghíresebb divattervezőknek és magazinoknak dolgozó hölgy a csillogó világtól az árnyékos oldalon élők felé fordult, és azok számára nyitott szalont, akik a szépségápolást évek óta nem engedhették meg maguknak. Célja az volt, hogy segítve a lét peremére szorult nők önbizalmának visszaszerzését, előmozdítsa a társadalomba, a munkaerőpiacra való visszatérésüket.
A riportot megjelenésekor olvasták a VII. kerületi Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ jelenlegi vezetői is, és követendő példát láttak benne. Az ötletet továbbgondolva azonban arra jutottak, hogy talán biztosabb lábakra állítható egy ilyen kezdeményezés, ha azt nem egy adományokból működő civilszervezet, hanem egy már meglévő és az önkormányzat által fenntartott intézmény működteti. Megpróbálták tehát a lehető legkisebb ráfordítással, ugyanakkor a legjobb ötletekkel megvalósítani a párizsi példát, így született meg 2014 őszén a MASNI. A barátságos hangzású mozaikszó a Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda rövidítése, amely név nem véletlenül nem tartalmazza a szépségszalon kifejezést. A párizsi modellhez képest itt nem a szépségápolás az elsődleges, az csak a pontot teszi fel az i-re a folyamat végén. A MASNI valójában egy, a humán szolgáltató által kidolgozott munkaerő-piaci szolgáltatás, melynek célja, hogy a programba bevont nőket testileg-lelkileg-szellemileg is a lehető legjobb állapotba hozza, elősegítve ezzel, hogy munkát találjanak, és tovább tudjanak lépni abból az életszakaszukból, ahol megrekedtek. Vagyis a program a segélyezés felől a munkaerőpiac felé vezető szolgáltatásokat nyújt, mely irányvonal a humán szolgáltató élethelyzet-változtatást célzó tevékenységeinek fontos jellemzője. A program indulásához az önkormányzat egy üresen álló, kétszintes irodát újított fel, ennek földszintjén alakították ki a szépítkezésre – fodrászat, kozmetika, manikűr – szolgáló helyiséget, az emeleten pedig beszélgetésre, helyzetgyakorlatokra alkalmas környezetet rendeztek be. Tévedés ne essék, ide nem lehet csak úgy beugrani egy ingyen hajvágásra, a szolgáltatás a Humán Szolgáltató Családsegítő és Foglalkoztatási Tanácsadó Szolgálatán keresztül vehető igénybe. Hozzájuk pedig azok az erzsébetvárosi lakosok fordulhatnak, akik aktív korúak, de nem találnak munkát. Nekik első körben a szolgálat munkatársai segítenek, a pályaorientációs tanácsadástól kezdve az önéletrajz megírásán át az állásinterjúra való felkészülésig. Legtöbbjüknek lelki támogatásra is szüksége van, velük pszichológus foglalkozik. Aki pedig a kellő tudással felvértezve, lelkileg is megerősödve készen áll egy állásinterjúra, azt kezelésbe veszik a szépítő szakemberek, mert a kellő önbizalomhoz bizony az is kell, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Ha szükséges, ruhát is lehet kölcsönözni az irodától, mert a „nem a ruha teszi az embert” jó szándékú népi bölcsesség korunk állásinterjúira biztosan nem vonatkoztatható.
A MASNI programjába első körben bevont nők negyedének rövid időn belül sikerült elhelyezkedni, de a többiek kezét sem engedik el, folytatják a segítségnyújtást, az álláskeresést. A sikeres kezdésre tekintettel az önkormányzat decemberben a folytatásról döntött, tehát továbbra is fedezi az iroda működtetéséhez szükséges költségeket. Ha a jövőben sikerül a szépségápolási feladatokat önkéntesekkel megoldani, akkor ezek a költségek is lényegesen csökkenhetnek majd.
Forrás:
Heti Válasz – XV. évfolyam, 4. szám, 2015. január 22.
http://valasz.hu/pest_budai_latkep/kulonleges-segitseg-noknek-108779

Lakossági Tájékoztató!2015-01-21 14:16:05

FEBRUÁRTÓL ÚJ CÍMRE KÖLTÖZIK A KERÜLETI GYERMEKFOGÁSZATI RENDELŐ

Tisztelt erzsébetvárosi Lakosok!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Nyár utca 9. szám alatt működő gyermekfogászati rendelője új, színvonalasabb ellátási lehetőséget biztosító helyszínre költözik.A rendelő költöztetésre 2015. január 26. és január 30. között kerül sor, ezen időszak alatt a rendelés szünetel.


A költözés ideje alatt a gyermekek fogászati ellátásáról a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar, Fogászati- és Szájsebészeti Oktató Intézet gondoskodik.Az intézet elérhetőségei és rendelési ideje:


Cím:         
Telefon:       
Rendelési idő:    
Sürgősségi ügyelet:    
1088 Budapest, Szentkirályi u. 40.
1/317-6600, 1/317-0951
H – P: 8.00-13.00 óra, illetőleg 14.00-18.00 óra között
Minden nap 20.00 és 6.00 között
   
A gyermekfogászati rendelés új címe 2015. február 2-től

1077 Budapest, Hevesi S. tér 1.
(bejárat az Izabella – Dob utca sarokról)

Telefonszám és rendelési idő változatlan!

Tel.: 06-1/342-5991
dr. Klement Orsolya: dr. Szabó Zsuzsanna:
Hétfő és Szerda: 13.00-19.00
Kedd és Csütörtök: 8.00-14.00
Péntek: változó

Hétfő és Szerda: 8.00-14.00
Kedd és Csütörtök: 13.00-19.00
Péntek: változó

dr. Bayer Éva: dr. Várnai Renáta:
Hétfő és Szerda: 8.00-14.00
Kedd és Csütörtök: 13.00-19.00
Péntek: változó
Hétfő és Szerda: 13.00-19.00
Kedd és Csütörtök: 8.00-14.00
Péntek: változó
   

  A költözés miatt felmerülő esetleges kellemetlenségekért, szíves elnézésüket kérjük!

A Hetedhét Éjszakai Sportklub megújult szolgáltatásaival ismerkedtek a Baross Gábor Általános Iskola diákjai2015-01-06 11:01:16
A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ elnyerte a KAB-ME-14-B-16815 kódszámú pályázatot, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg 2014. május 01. és 2015. március 31. között. A pályázat célja az intézmény által működtetett Hetedhét Éjszakai Sportklub (HÉS - Rózsa utca 3.) felújítása, kedvelt ifjúsági közösségi térré való alakítása, a klub meglévő szolgáltatásainak modernizálása és bővítése.
A pályázat keretében 2014. december 10-én az Esély Családsegítő és Foglalkoztatási Tanácsadó Szolgálat munkatársai kincskereső játékot szerveztek a Baross Gábor Általános Iskola diákjainak azzal a céllal, hogy a megújult HÉS-t megismertessék a kerületi fiatalokkal. A játék során a gyerekek 3 csoportba szerveződve, mozgásos, ügyességi és kreativitást igénylő játékokban mérték össze erejüket. Az utolsó versenyszám egy térkép összeállítása volt. A térképen szereplő útvonalat követve a gyerekek az iskolából eljutottak a Hetedhét Éjszakai Sportklubba, ahol a Hetedhét Gyermekjóléti Központ munkatársai várták Őket. A gyerekek a klubban megismerkedhettek a klub nyújtotta szolgáltatásokkal. A program zárásaként kiosztásra kerültek a vetélkedő során kiérdemelt jutalmak (gyümölcsök, müzli szeletek, focilabdák) a résztvevők között.
Ha Te is szeretnéd felfedezni a HÉS-t, nézz be hozzánk, várunk szeretettel!
A Klub minden pénteken 16 és 22 óra között várja a 11-16 év közötti gyermekeket és fiatalokat változatos programkínálattal: filmklub, alkotóműhely, társasjátékklub, házi bajnokságok (pingpong és csocsó), előadások, olvasósarok, információs PONT.

 KEP=-{dscn6419-1198}-  KEP=-{dscn6425-1199}-
KEP=-{dscn6479_2-1201}-
 KEP=-{dscn6487-1202}-  KEP=-{dscn6444-1200}-
Karácsonyi Ünnepség a Dózsa György úton2015-01-05 14:40:19
December 18-án került megrendezésre a karácsonyi ünnepség a Dózsa György úti Idősek Otthonában. A rendezvényen a Színjátszó kör, a Nosztalgia Dalkör, az Énekkar és a Tánccsoport gyönyörű műsort adott elő ajándékként az otthon lakóinak és dolgozóinak, valamint az itt működő klubok tagjainak. A műsor Farkas Éva, az otthon szakmai vezetőjének köszöntőjével vette kezdetét, majd a program a Színjátszó kör és az Énekkar betlehemes játékával folytatódott, melyet énekbetétek tettek még szebbé. Ezután a Nosztalgia Dalkör tagjai karácsonyi dalcsokorral örvendeztette meg a résztvevőket. A műsort a Hangulat Tánccsoport angyaltánca, és közös éneklés zárta. Az előadásokat követően, az ünnepség ízletes bejgli és finom karácsonyi aprósüteményektől roskadó asztalok mellett, kellemes beszélgetésekkel folytatódott.

KEP=-{dsc_5861-1189}- KEP=-{dsc_5875-1190}-
 KEP=-{dsc_5879-1191}-  KEP=-{dsc_5847-1187}-
 KEP=-{dsc_5852-1188}-
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33