Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
Szentendrei kirándulás2014-09-16 11:38:45
A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ és Erzsébetváros Önkormányzata 2014. október 08-án, az Idősek Hónapja kerületi programsorozat keretében egész napos buszos kirándulást szervez Szentendrére, a Skanzenbe.

Várjuk a VII. kerületi lakcímmel rendelkező nyugdíjas lakosság jelentkezését 2014. szeptember 18-tól szeptember 26-ig, munkanapokon 10 és 14 óra között a 06-1/322-6362-es telefonszámon. Kollégáink részletes tájékoztatást nyújtanak a programról és a részvétel feltételeiről.

Figyelem! Részvételi lehetőséget korlátozott létszámban, jelentkezési sorrendben tudunk biztosítani.
LAKOSSÁGI ÉRTESÍTŐ!2014-08-19 08:43:17

Tisztelt Erzsébetvárosi Lakosok!


Örömmel értesítjük Önöket, hogy befejeződött a Wesselényi utca 11. szám alatti háziorvosi rendelő felújítása, a jogerős használatbavételi engedély a rendelkezésünkre áll.

A rendelő visszaköltöztetésére 2014. augusztus 27-29. között kerül sor, ezért ebben az időpontban betegek ellátása az Akácfa utcai rendelőben már nem lehetséges.

Első rendelési nap a felújított rendelőben 2014. szeptember 1.

A zavartalan ellátást a költöztetés 3 napján a Dob utca 86. szám alatt található ügyelet biztosítja.

Kérjük Önöket, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereik felíratásáról előzetesen gondoskodjanak, ugyanis az ügyelet (természetesen maradéktalanul ellátja a helyettesítési feladatokat) csak általános normatív támogatással írhat ki, maximum 1 havi gyógyszer adagot.

A Dózsa György úti Idősek Otthonának egy napja2014-07-09 14:24:27
A Dózsa György úti Idősek Otthonában egy perc sem telhet el unalmasan. Az itt élő idősek és az itt működő Idősek Nappali Klubjának tagjai mindig találnak alkalmat a közös programokra és egy kis szórakozásra. Az Otthon hatalmas, gondozott, mediterrán jellegű növényekkel díszített kerttel büszkélkedhet, ami nem csak a szem gyönyörködtetésére és a természet által biztosított feltöltődésre kínál lehetőséget, hanem kiváló helyszínül szolgál a nyár folyamán megrendezésre kerülő különböző szabadtéri programoknak is. Június 25-én már kora reggel megindult a sürgés-forgás az Otthonban. Nagy volt a készülődés, hiszen kerti bográcsozás volt aznap, melynek még az időjósok csöppet sem kedvező előrejelzései sem szabhattak gátat. Végül az ijedten várt eső nem érkezett meg, az időjárás a résztvevők oldalára állt, és kedvezett a rendezvénynek. A főszakács lelkes irányítása mellett rotyogott az ízletes paprikás krumpli a bográcsban. A pompás étek elkészítésében mindenki segédkezett vagy legalábbis hozzá tett valamit, legyen szó csak a hangulatról, mely az egyik legfontosabb hozzávalója egy igazi bográcsételnek.  Az utolsó rottyanás után a tűzről levéve, a kihűlésre esélyt nem adva fogyasztották el a résztvevők a kiadós ebédet, mely nem hagyott kivetni valót maga után, de természetesen ez utóbbi a hangulatról is elmondható.


KEP=-{dsc_2183-(2)-1120}-KEP=-{dsc_2186-(2)-1121}-    
 
KEP=-{dsc_2178-(2)-1119}-

 KEP=-{dsc_2176-(2)-1118}-
 
KEP=-{dsc_2187-(2)-1122}-
 
Az erzsébetvárosi KEF kábítószer-ellenes világnapi programjáról2014-07-09 13:55:34
 Június 26-át – az ENSZ döntése alapján – 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. Hagyománnyá vált, hogy a Világnap köré szerveződően egy héten keresztül az ország egész területén különféle programok zajlanak. A programsorozathoz a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ az idén is csatlakozott.

A Világnaphoz kapcsolódóan a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Hetedhét Éjszakai Sport Klubja (HÉS) június 27-én rendhagyó klubfoglalkozást tartott az Erzsébetvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) kezdeményezésére és támogatásával.   
A KEF 2014. évi világnapra tervezett programja a sportra, mint egyfajta közösségépítő, az egészséges testi- lelki fejlődést, valamint a fiatalok drogfogyasztóvá válásához vezető veszélyeztető tényezők megelőzésére szolgáló, értékes szabadidő eltöltési alternatívára kívánta felhívni a figyelmet.
A rendhagyó klubfoglalkozás keretében a HÉS állandó repertoárja számos érdekes programmal egészült ki. A szervezők az érdeklődőket filmvetítéssel, hennafestéssel, drog-totóval, info ponttal, önkéntes segítői börzével, valamint sportversenyekkel (pingpong- és csocsóbajnokság) várták. A sportversenyek helyezettjeit tárgynyereményekkel, asztalitenisz-szettel és futball-labdával díjazták.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai további érdekes programokkal, rendezvényekkel készülnek a nyárra. Az aktuális programokról a www.bjhuman.hu honlapon, illetve a www.facebook.com/bjhuman facebook oldalon tájékozódhat!
Ha önállóan nem megy, kérjük szakember segítségét a lelki egyensúlyunk megtalálásához2014-07-09 13:34:26
A lelki harmónia, a stabilitás és a boldogság mindannyiunk számára nagyon fontos. Életünk során hol kisebb, hol nagyobb nehézségek érnek bennünket. Mindnyájunk életében adódnak sajátos problémák, elérendő célok, feladatok, melyeknek megoldását egyedül nem tudjuk, vagy nem akarjuk felvállalni. Hétköznapi veszteségeink (pl. haláleset, szakítás, a munkahely elvesztése, vagy az idősödés) túlságosan megterhelik lelki rendszerünket, akadályozva örömképességünket és boldogulásunkat. Időnként nem, vagy nem teljesen sikerül a megoldásuk, ilyenkor alakulnak ki a szenvedést okozó lelki állapotok. Sokszor előfordul, hogy hétköznapi emberi helyzetekből értetlenül, feszültségekkel, és megbántottan kerülünk ki csak azért, mert nem ismerjük biztosan önmagunkat. Az önismeret pedig - bár önállóan is fejleszthető - szakértői segítséggel sokkal gyorsabban, hatékonyabban elérhető cél, mint egyéni útkereséssel.
A pszichoterápiában jártasságot szerezhetünk abban, hogyan értsük meg önmagunkat és másokat, hogyan őrizzük meg emberségünket, természetes nyitottságunkat egy olyan világban, ahol a fejlődés rohanásában mindezek háttérbe szorultak.
Ha ilyen problémái vannak, jelentkezzen bátran dr. Lányi Péter háziorvosnál a e-mail címen, előzetes egyeztetés céljából.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32