Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
Családi nap az Akácos udvarban2015-10-05 14:54:26
Első alkalommal került megrendezésre a „Családi Nap” 2015. szeptember 19-én az Idősek Nappali Klubjában (1073 Bp., Akácfa u. 61.), melynek keretében egész napos programot szerveztünk a kerületben élő családok számára.  Minden korosztályból számítottunk érdeklődőkre, ezáltal a programok is ezt a változatosságot tükrözték.
A klub területén működő tornateremben pingpong és csocsó versenyek zajlottak, az udvaron ügyességi vetélkedőt tartottunk, melyet a gyermekek nagy örömmel fogadtak és az első fordulók után felbátorodva bekapcsolódott az idősebb korosztály is.
A klubszobákban kreatív foglalkozásokat szerveztünk, bábkészítéssel, papírtechnikákkal, üvegmatrica és gipszforma festéssel bontakoztathatták ki tehetségüket és kreativitásukat az érdeklődők. A foglalkozások ideje alatt arcfestést és csillámtetoválást készítettek kollégáink a gyermekek számára. A programok lezárásaként táncházat szerveztünk, melynek lebonyolításában segítségünkre volt a „Kariatídák” görög tánccsoport. Műsoruk keretében a görög kultúrából adtak elő népdalokat és a résztvevőknek könnyű tánclépéseket tanítottak, mely végén a jelenlévők egyetlen nagy körtáncba csoportosultak, így az aznapi eseményeket felszabadult hangulattal zártuk.
A klubban Családi Közösségi Tér került kialakításra, ahol a Családi Nap programjai péntek délutánonként nyitott foglalkozások keretében lesznek elérhetőek a VII. kerületben élő családok számára.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a jövőben is.
 
KEP=-{dscn1441-1289}-

KEP=-{dscn1322-1290}-
KEP=-{dscn1330-1291}-

KEP=-{dscn1424-1292}-

KEP=-{dscn1336-1293}-
KEP=-{dscn1377-1294}-

KEP=-{dscn1374-1295}-

KEP=-{dscn1382-1296}-

Prevenció A-tól Z-ig 2015-09-15 15:25:28
 KEP=-{plakat_a3_02-1282}-
 
KEP=-{plakat_a3_02_kicsi-1285}-


Időpontja: 2015.09.25 (péntek) – 26. (szombat) 10.00 – 15.00 óra között


Programok

Szűrőprogramok a rendezvény mindkét napján:
 
 • hallásvizsgálat,
 • látásvizsgálat,
 • vércukor és koleszterinszint mérés, véroxigén telítettség mérés, érelmeszesedés potenciális kockázatának vizsgálata,
 • vérnyomásmérés, testzsír-, testsúly-, magasságmérés, BMI index kalkuláció,
 • védőnői tanácsadás, szoptatási tanácsadás, elsősegély a mindennapokban,
 • számítógépes talpvizsgálat, mozgásszervi tanácsadás,
 • dietetikai tanácsadás, száj PH mérés,
 • szájüregi szűrés és tanácsadás,
 • fogtündér – gyermekfogászati szűrés, a helyes fogmosás alapjainak tanítása,
 • kisgyermekkori állapotfelmérés,
 • gerincferdülés szűrése,
 • újraélesztés bemutató,
 • lazító masszázs (2015. szeptember 25.), anyajegyszűrés (2015. szeptember 26.)

Helyszín:    Garay Üzletközpont piactere (-1. szint)


Szűrővizsgálatonként meglepetés-ajándék a standokon. A legtöbb szűrővizsgálaton résztvevő családok között három értékes ajándékcsomagot sorolunk ki.

Szakmai programok:

Helyszín:    Garay Üzletközpont és Piac előtti tér (Garay tér 20.)

2015. szeptember 25.


11.00 – 11.45


Dr. Zacher Gábor
toxikológus, főorvos
Eltérített álmok – droghelyzet a fiatalok körében c. előadás
11.50 – 12.30 Polereczki Andrea
a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntese
A biztonságosabb internethasználatért c. előadás
13.00 – 14.30 Motiváció Alapítvány 3E - Érzékenyítő játékok - Játszunk, tanuljunk együtt egymásról, egymástól!


Családi programok:

2015. szeptember 26.

10.30 – 11.30

MintaPinty zenekar Kész MintCirkusz! c. gyermekműsora

KEP=-{mintapinty-1283}-


13.00 – 13.40 Misi bohóc Varázsláda c. gyermekműsora

KEP=-{misi-bohoc-1284}-Mindkét nap
színes programokkal várjuk a gyermekeket a Kreatív Kuckóban – pólófestés, csillámtetkó készítés, gyermektorna Misi bohóccal, Rajzolj a falra!, arcfestés stb.

 A rendezvény egész ideje alatt a MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) mozgássérültek élethelyzeteit bemutató akadálypályát állít fel, melynek kipróbálására lehetőséget biztosítunk.


Szeretettel várunk mindenkit!


Családi nap2015-09-10 16:31:49
 
KEP=-{csaladinap-plakat-1281}-
Nyári napközis tábor – IV. turnus: Tábori élménybeszámoló2015-08-31 15:10:24

Augusztus 10-től 8 napon át a Baross Gábor Általános Iskola adott helyet a napközis tábornak. Az első héten kánikula nehezítette a minden napjainkat, a következő héten pedig az eső. Ennek ellenére minden tervezett programot, sikerült megvalósítani. Délelőtt általában kimentünk valamilyen programra, délutánonként pedig lehetőség volt kézműveskedni, táblás játékozni, a tornateremben pedig sportolni. A Gyermekjóléti Szolgálat kedd és csütörtök délután várta csoportjainkat kézműves foglalkozásra és csocsózásra az Akácos Udvarban.
Kétszer is moziztunk az Aréna Plázában, először a Minyonok című animációs filmet néztük meg, majd az Agymanókon szórakoztunk.
Szerdán a Planetáriumban jártunk, sokan először voltak itt. Egy. izgalmas Bolygóközi utazáson vettünk részt, ahol egy képzeletbeli űrhajóval bejártuk a Naprendszerünket, megismerkedtünk a bolygókkal és holdjaikkal. Minden gyereknek tetszett az előadás
Csütörtökön az Orczy Kalandparkot fedeztük fel. Ez sok gyerek számára nagy bátorság próba volt. A gyakorló pálya után minden gyerek a képességeinek megfelelő pályán folytatta kalandozást. A kicsik a Méhecske pályát, a nagyok a Darázs és Dongó pályát próbálhatták ki. Két órát töltöttünk ott, fáradtan, de büszkén jöttünk haza.

Pénteken az Állatkertben tettünk látogatást. A nagy meleg miatt kevés állatot tudtunk megnézni, mert ők is hűsöltek, pihentek az árnyékban.
Hétfőn két múzeumban kezdtük a hetet. Az alsósok a Természettudományi Múzeum foglalkozásán vettek részt, ahol érdekes állati maradványokat és fosszíliákat vehettek a kezükbe. Rendkívüli múzeumi séta során a kitömött preparátumokat megsimogathatták és a meglévő ismereteiket bővíthették. A felső tagozatosok a Sziklakórházba látogattak, ahol interaktív tárlatvezetés keretén belül, mint nővérek és katonák az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedtek meg. A foglalkozás alatt látott és hallott információkat mindig visszakérdezték. A foglalkozás során kupongyűjtésre volt lehetőség, a három legtöbb kupon tulajdonosa apró ajándékot kapott a program végén.
Az utolsó napot a Vasúttörténeti Parkban töltöttük. Itt is izgalmas látnivalókkal találkozhattak a gyermekek: vasútmodellek, mozdonyok, terepasztal. Kipróbálhatták a vasúti hajtányt, utazhattak a kerti vasúton, tapasztalhatták a fordító korong működését. Sok régi mozdonyt láthattak.
Köszönöm kollégáim segítségét, a kitartó munkájukat és türelmüket. Élményben gazdag tábort zárhattunk.

Budapest, 2015. augusztus 19.Cserné Sárosi Anna
         táborvezető
 KEP=-{1-1272}-  KEP=-{2-1273}-
 KEP=-{3-1274}-  KEP=-{4-1275}-
   
Nyári napközis tábor – III. turnus: Tábori élménybeszámoló2015-08-28 14:15:11
A kerületi nyári napközis tábor szervezését iskolánk, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola 2015. július 27-től augusztus 08-ig tartó kéthetes időtartamban vállalta.
A résztvevő gyerekek csoportját többségében kerületi iskolák tanulói és néhány kerületen kívüli iskolába járó kerületi lakóhellyel rendelkező tanuló alkotta, létszámuk 32-35 fő között volt.
A tábor szervezésében részt vevő kollégáim lelkesedésükkel, felelős szakmai tudásukkal biztosították, hogy a nyár közepén is tartalmas, különleges, élményt nyújtó programokban lehessen részük tanulóinknak. Figyelembe vettük a gyermekek életkori sajátosságait, érdeklődési körüket, az előző táborok tapasztalatait. Így született meg programtervünk, melyről a szülőknek a tábor első napján tájékoztatót is osztottunk. Minden programunk a tanulók testi-lelki fejlődését szolgálta, sok példát kaphattak a szabadidő hasznos, közösségben történő eltöltésére, miközben új ismeretekhez is juthattak.
Megemlítendő, hogy a tábor ideje alatt kezdődött el iskolánk tűzfal rehabilitációja is, így e nagyszabású eseményt „egyenes adásban” követhették tanulóink.

Iskolán kívüli programjaink:

 • az Örökmozgó Filmszínházban megnéztük a Lorax című filmet (Dr. Seuss nyomán)
 • részt vettünk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum fagylaltkészítő múzeumpedagógiai programján,
 • ellátogattunk a Miniversum kiállítására és a „Rázós téma” energiaforrások és felhasználásuk című interaktív múzeumpedagógiai programjára,
 • meglátogattuk a Csodák Palotáját és részt vettünk az Öveges teremben „A szódásszifontól a 3. dimenzióig” című bemutató előadáson,
 • ellátogattunk a Bélyegmúzeumba és tematikus programsorozaton vettünk részt,
 • a kerületi Gyermekjóléti Központ munkatársai játékos délutánokra vártak bennünket az Akácos udvarba,
 • a gellérthegyi kirándulásunk során játszottunk a „nagy csúszdás” és a Cerka-firka játszótereken is.
 • a Városligetben két alkalommal számháborúztunk.

Iskolában szervezett programjaink:

 • a Solymász Bt. bemutató foglalkozásán vettünk részt, hazai ragadozó madarakat ismertünk meg közelről,
 • az Eleven Íjász Központ edzője tanította az íjászat kezdő fogásait,
 • a fazekas mesterség megismerése, a korongozás kipróbálása nyomán gyermekeink saját készítésű portékáikat mutathatták meg szüleiknek,
 • gyümölcs-zöldség délutánokat szerveztünk.


Programjaink nagy sikert arattak, nagyon jól éreztük magunkat, gyerekek, felnőttek egyaránt!

Fontos még kiemelni a következőket: az iskolai védő néni végig velünk volt, így a hirtelen felmerülő egészségügyi problémák kezelésében azonnal kaptunk segítséget. Minden nap tiszta épületet vehettünk birtokba és a menzán ízletes, bőséges étel várt minket.

Köszönjük a szülőknek az adatlapok részletes, pontos kitöltését.

Kollégáim nevében is köszönöm Erzsébetváros Önkormányzatának és a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központnak, hogy támogatásukkal lehetőséget biztosítottak a gyermekek napközis táborban való részvételére.


Kelt: Budapest, 2015. augusztus 8.


   Grecsnik Györgyi
        táborvezető


KEP=-{1-1266}-
KEP=-{2-1267}-
KEP=-{3-1268}-
KEP=-{4-1269}-
KEP=-{5-1270}- KEP=-{6-1271}-
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32