Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
Családi nap2015-09-10 16:31:49
 
KEP=-{csaladinap-plakat-1281}-
Nyári napközis tábor – IV. turnus: Tábori élménybeszámoló2015-08-31 15:10:24

Augusztus 10-től 8 napon át a Baross Gábor Általános Iskola adott helyet a napközis tábornak. Az első héten kánikula nehezítette a minden napjainkat, a következő héten pedig az eső. Ennek ellenére minden tervezett programot, sikerült megvalósítani. Délelőtt általában kimentünk valamilyen programra, délutánonként pedig lehetőség volt kézműveskedni, táblás játékozni, a tornateremben pedig sportolni. A Gyermekjóléti Szolgálat kedd és csütörtök délután várta csoportjainkat kézműves foglalkozásra és csocsózásra az Akácos Udvarban.
Kétszer is moziztunk az Aréna Plázában, először a Minyonok című animációs filmet néztük meg, majd az Agymanókon szórakoztunk.
Szerdán a Planetáriumban jártunk, sokan először voltak itt. Egy. izgalmas Bolygóközi utazáson vettünk részt, ahol egy képzeletbeli űrhajóval bejártuk a Naprendszerünket, megismerkedtünk a bolygókkal és holdjaikkal. Minden gyereknek tetszett az előadás
Csütörtökön az Orczy Kalandparkot fedeztük fel. Ez sok gyerek számára nagy bátorság próba volt. A gyakorló pálya után minden gyerek a képességeinek megfelelő pályán folytatta kalandozást. A kicsik a Méhecske pályát, a nagyok a Darázs és Dongó pályát próbálhatták ki. Két órát töltöttünk ott, fáradtan, de büszkén jöttünk haza.

Pénteken az Állatkertben tettünk látogatást. A nagy meleg miatt kevés állatot tudtunk megnézni, mert ők is hűsöltek, pihentek az árnyékban.
Hétfőn két múzeumban kezdtük a hetet. Az alsósok a Természettudományi Múzeum foglalkozásán vettek részt, ahol érdekes állati maradványokat és fosszíliákat vehettek a kezükbe. Rendkívüli múzeumi séta során a kitömött preparátumokat megsimogathatták és a meglévő ismereteiket bővíthették. A felső tagozatosok a Sziklakórházba látogattak, ahol interaktív tárlatvezetés keretén belül, mint nővérek és katonák az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedtek meg. A foglalkozás alatt látott és hallott információkat mindig visszakérdezték. A foglalkozás során kupongyűjtésre volt lehetőség, a három legtöbb kupon tulajdonosa apró ajándékot kapott a program végén.
Az utolsó napot a Vasúttörténeti Parkban töltöttük. Itt is izgalmas látnivalókkal találkozhattak a gyermekek: vasútmodellek, mozdonyok, terepasztal. Kipróbálhatták a vasúti hajtányt, utazhattak a kerti vasúton, tapasztalhatták a fordító korong működését. Sok régi mozdonyt láthattak.
Köszönöm kollégáim segítségét, a kitartó munkájukat és türelmüket. Élményben gazdag tábort zárhattunk.

Budapest, 2015. augusztus 19.Cserné Sárosi Anna
         táborvezető
 KEP=-{1-1272}-  KEP=-{2-1273}-
 KEP=-{3-1274}-  KEP=-{4-1275}-
   
Nyári napközis tábor – III. turnus: Tábori élménybeszámoló2015-08-28 14:15:11
A kerületi nyári napközis tábor szervezését iskolánk, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola 2015. július 27-től augusztus 08-ig tartó kéthetes időtartamban vállalta.
A résztvevő gyerekek csoportját többségében kerületi iskolák tanulói és néhány kerületen kívüli iskolába járó kerületi lakóhellyel rendelkező tanuló alkotta, létszámuk 32-35 fő között volt.
A tábor szervezésében részt vevő kollégáim lelkesedésükkel, felelős szakmai tudásukkal biztosították, hogy a nyár közepén is tartalmas, különleges, élményt nyújtó programokban lehessen részük tanulóinknak. Figyelembe vettük a gyermekek életkori sajátosságait, érdeklődési körüket, az előző táborok tapasztalatait. Így született meg programtervünk, melyről a szülőknek a tábor első napján tájékoztatót is osztottunk. Minden programunk a tanulók testi-lelki fejlődését szolgálta, sok példát kaphattak a szabadidő hasznos, közösségben történő eltöltésére, miközben új ismeretekhez is juthattak.
Megemlítendő, hogy a tábor ideje alatt kezdődött el iskolánk tűzfal rehabilitációja is, így e nagyszabású eseményt „egyenes adásban” követhették tanulóink.

Iskolán kívüli programjaink:

 • az Örökmozgó Filmszínházban megnéztük a Lorax című filmet (Dr. Seuss nyomán)
 • részt vettünk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum fagylaltkészítő múzeumpedagógiai programján,
 • ellátogattunk a Miniversum kiállítására és a „Rázós téma” energiaforrások és felhasználásuk című interaktív múzeumpedagógiai programjára,
 • meglátogattuk a Csodák Palotáját és részt vettünk az Öveges teremben „A szódásszifontól a 3. dimenzióig” című bemutató előadáson,
 • ellátogattunk a Bélyegmúzeumba és tematikus programsorozaton vettünk részt,
 • a kerületi Gyermekjóléti Központ munkatársai játékos délutánokra vártak bennünket az Akácos udvarba,
 • a gellérthegyi kirándulásunk során játszottunk a „nagy csúszdás” és a Cerka-firka játszótereken is.
 • a Városligetben két alkalommal számháborúztunk.

Iskolában szervezett programjaink:

 • a Solymász Bt. bemutató foglalkozásán vettünk részt, hazai ragadozó madarakat ismertünk meg közelről,
 • az Eleven Íjász Központ edzője tanította az íjászat kezdő fogásait,
 • a fazekas mesterség megismerése, a korongozás kipróbálása nyomán gyermekeink saját készítésű portékáikat mutathatták meg szüleiknek,
 • gyümölcs-zöldség délutánokat szerveztünk.


Programjaink nagy sikert arattak, nagyon jól éreztük magunkat, gyerekek, felnőttek egyaránt!

Fontos még kiemelni a következőket: az iskolai védő néni végig velünk volt, így a hirtelen felmerülő egészségügyi problémák kezelésében azonnal kaptunk segítséget. Minden nap tiszta épületet vehettünk birtokba és a menzán ízletes, bőséges étel várt minket.

Köszönjük a szülőknek az adatlapok részletes, pontos kitöltését.

Kollégáim nevében is köszönöm Erzsébetváros Önkormányzatának és a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központnak, hogy támogatásukkal lehetőséget biztosítottak a gyermekek napközis táborban való részvételére.


Kelt: Budapest, 2015. augusztus 8.


   Grecsnik Györgyi
        táborvezető


KEP=-{1-1266}-
KEP=-{2-1267}-
KEP=-{3-1268}-
KEP=-{4-1269}-
KEP=-{5-1270}- KEP=-{6-1271}-
Nyári napközis tábor – II. turnus: Tábori élménybeszámoló2015-07-31 11:23:32
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium 2015. július 13-tól 2015. július 24-ig kerületi napközis tábornak adott otthont. A kerület iskoláiból vegyes korosztályú gyerekek jelentkeztek, többségükben alsó tagozatosok. 7 fő pedagógus gondoskodott arról, hogy a nyár ezen időszakában is számos élménnyel gazdagodjanak, változatos programokban legyen részük.

A „benti” azaz iskolában töltött kedvelt foglalkozások során gyöngyből karkötőt fűztek, origamiztak, festettek, rajzoltak, fontak, fonal- és fakanálbábot készítettek, különböző kézműves foglalkozásokkal ismerkedtek. A zenei programok alkalmával a korosztályuknak megfelelő gyerek- és népdalokat énekeltek, felidézték a tanult ritmusokat, ritmushangszerekkel kísérhették éneküket. Kedvelt játékuk volt a ritmusok felismerése, kiegészítése. A zeneteremben, a zeneszerzők gyerekkori életéről mesék hangoztak el, a mese végén 1-2 perces zenehallgatással fejezték be a foglalkozást. Az ebéd utáni csendes pihenő ideje alatt népmeséket hallgathattak, mely kapcsolódott az első heti népművészeti projekthez. A tavaly átadott szép udvar és eszközei remek lehetőséget nyújtottak különböző szabadtéri játékokhoz, a felújított sportudvar pedig a sportoláshoz, kölyök atlétikához.  A kisebbek homokvárakat építettek, alagutat fúrtak a homokban, majd iskolánk udvarán aszfaltrajzot készítettek, melyeken megelevenedtek a „külsős” programokon látottak is. Hangulatunkat csak a napi hőmérséklet szárnyalta túl. Gátat viszont nem szabhatott sem a benti, sem a kinti programjainknak.

Július 14-én délután meglátogatta a táborunkat Vattamány Zsolt polgármester úr és Sólyom Bence önkormányzati képviselő úr. Éppen a kölyökatlétika eszközeivel és szabályaival ismerkedtek a gyerekek. A másnapi állatkerti programhoz kis hűsítő gyümölcslével kedveskedtek nekünk, mi pedig viszonzásul bemutattuk ügyességünket, majd a délelőtti Boszorkánymúzeum látogatásának hatására 1-1 segítő, jó boszorkányt nyújtottunk át, megköszönve a látogatást és a tábor programjaihoz nyújtott anyagi támogatást.

Az iskolán kívüli programokban megismerhették a gyerekek a Csodák Palotáját, majd a Grundot, ahol a lézerharc mesterei lehettek, rácsodálkozhattak a magyar boszorkánymesterségre. A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai kétszer látogatták meg táborunkat, az Akácos Udvarba pedig meghívást kaptunk tőlük egy délutáni csocsó partira, melynek szívesen eleget is tettünk. Az állatkerti kellemes kirándulás után a Természettudományi Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozása fejlesztette tudásunkat. Az Aréna Plázában megtekintett 3D-s film, a Babilon Centerben tett két látogatás mind-mind a szórakozva tanulás kis állomásai voltak az elröppenő nyári napoknak. Az ELEVENPARK érdekes és csodálatos világával búcsúztunk kis táborozóinktól, további kellemes nyarat és feltöltődést kívánva.

Budapest, 2015. július 24.
Csőzik Istvánné
    táborvezető
 KEP=-{1-kep-1245}-  KEP=-{2-kep-1246}-
 KEP=-{3-kep-1247}-  KEP=-{4-kep-1248}-
 KEP=-{5-kep-1249}-  KEP=-{6-kep-1250}-
 KEP=-{7-kep-1251}-  KEP=-{8-kep-1252}-
Nyári napközis tábor – I. turnus: Tábori élménybeszámoló2015-07-30 15:34:55
Iskolánk Kertész utcai épülete a nyári szünidőben két hétig újra gyermekzsivajtól volt hangos. Napközis tábort működtettünk. Ehhez gondos előkészítő munkára volt szükség. A legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy a gyerekek különböző korúak voltak. A legkisebbek még éppen csak elkezdték általános iskolai tanulmányaikat, míg a legidősebb már a hetedik évfolyamot is elvégezte. A VII. kerületi Önkormányzat nagylelkű támogatásának segítségével azonban színvonalas gyermekprogramokat tudtunk szervezni, ahol kicsi és nagy egyaránt jól érezte magát.
A tábornak az iskola épülete (az ebédlő, a színház- és a tornaterem, az udvar) adott otthont. Mivel a gyerekek az egész tanévet ebben, vagy ehhez hasonló közegben töltötték, szerettünk volna valami mást megmutatni. Éppen ezért két nap kivételével minden más alkalommal külső helyszínen szerveztünk programot.

A következő helyeken jártunk:
 • Aréna Center – mozi
 • Kölyökvadon Családi Játszóház a Récsei Centerben
 • Gellért-hegy és Margitsziget közötti hajóút
 • veresegyházi Medveotthon
 • Városliget
 • Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Babilon Center
 • Grund

A felsoroltakból is érezhető, hogy a legfontosabb szervező elvnek a változatosság bizonyult. A gyerekek mindenhol megtalálhatták - és elmondásaik alapján meg is találták - a nekik tetsző szórakozási formát.
Az iskolán kívüli programokat minden alkalommal délelőtt szerveztük meg (elsősorban a melegre való tekintettel). De nem unatkoztunk délutánonként sem. Az ebéd utáni csendes pihenőt játékok (tollaslabda, társas- illetve kártyajáték, foci, pingpong) és vetélkedők követték. Három csapat versenyzett egymással (Macskák, Vadászgörény, Tapsi Hapsi). Sor került ügyességi, logikai, gyorsasági feladatokra egyaránt.

Nagy segítségünkre voltak még iskolánk 11. osztályos tanulói is, akik közösségi szolgálati idejüket töltötték a táborban. Örömmel vállaltak olyan feladatot, mint a kíséret, játékban való részvétel vagy akár annak lebonyolítása. Az ő ötletük nyomán került sor például zenés szórakozásra, közös táncra is.
Nem feledhetjük iskolánk technikai dolgozóit sem (takarítókat, konyhán és portán dolgozókat, védőnőket). Az ő munkájuk eredményeképpen fogadott például minket mindig rend és tisztaság. Külön köszönet illeti meg a konyhán dolgozókat, akik szívesen elláttak minket mindig hűsítő teával.

Úgy hiszem, hogy a kitűzött célt megvalósítottuk: tanár és diák egyaránt jól mulatott a tábor két hete alatt. Kívánom, hogy ez a szünidő egy következő eredményes tanév kezdete is legyen egyben!

Budapest, 2015. július 10.

Pugymer Bernadett
       táborvezető
 KEP=-{1.-kep---allatkertben-1241}-  KEP=-{2.-kep---babilon-centerben-1242}-
 KEP=-{3.-kep---csoportok-1243}-  KEP=-{4.-kep---kozos-jatek-1244}-
   
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30