Új szolgáltatás az álláskereső kerületi nők részére – MASNI (Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda).   |    Kereső programunk segítségével írja be lakcímét, válassza ki a keresett szolgáltatást és azonnal megtudja, hogy lakókörzete alapján milyen közvetlen elérhetőségeken keresztül tudja felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot.
Hírek, aktualitások
Prevenció A-tól Z-ig – Esély az egészségre2016-10-07 10:50:34
 
      2016. szeptember 23-24-én ismételten megrendezésre került a Prevenció A-tól Z-ig elnevezésű rendezvény az egészségtudatosság jegyében, mely Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával és a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ közreműködésével, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében valósult meg.
     A rendezvénynek a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok adott otthont.
A rendezvényt dr. Vető Marietta alpolgármester asszony nyitotta meg és tájékoztatta a résztvevőket az októberben megnyíló Egészségfejlesztési Pontról is. A sajtótájékoztató meghívott vendége Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos asszony volt.
     Azon lakosok, akik a kétnapos rendezvényre regisztráltak, - többek között véroxigén telítettség és légzésfunkció mérésen, doppler ultrahang vizsgálaton, hallásvizsgálaton, vércukor és koleszterinszint mérésen, szájüregi szűrésen, védőnői tanácsadáson vehettek részt - szűrőállomásonként meglepetés-ajándékokkal gazdagodtak.
A családi és kreatív programok keretein belül mindkét nap lehetőség volt csillámtetoválás és arcfestés készíttetésére, pólófestésre. A bohócok lufit hajtogattak, a Mintapinty zenekar pedig a „Kész Mintacirkusz” című előadásával szórakoztatta a gyerekeket.
     A Motiváció Alapítvány különböző érzékenyítő játékokkal ismertette meg az érdeklődőket, a MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) munkatársai segítségével pedig a mozgássérült emberek élethelyzeteit bemutató mobil akadálypályát lehetett kipróbálni kerekesszékkel. A szombati napon önkéntes véradásra volt lehetőség a Magyar Vöröskereszt munkatársainak közreműködésével.
     Örömmel állapíthatjuk meg, hogy az egészségnapok idén is elérték céljukat, az Erzsébetvárosban élő lakosság figyelmét felhívtuk a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára, a gyakori betegségek megelőzhetőségére, az egészségtudatos életmódra.
      Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy ellátogattak rendezvényünkre, és ezáltal hozzájárultak annak sikeréhez!
 KEP=-{cikkhez_1-1523}-  KEP=-{cikkhez_2-1524}-
 KEP=-{cikkhez_3-1526}-  KEP=-{cikkhez_4-1525}-
 KEP=-{cikkhez_5-1527}-  KEP=-{cikkhez_6-1528}-
 KEP=-{cikkhez_7-1529}-  KEP=-{cikkhez_8-1530}-
Fecsegő Tipegők Klubja2016-09-08 09:26:07

Mai napon megtartottuk a Fecsegő Tipegők Klub első foglalkozását, melynek témája a bölcsődei felvétel volt. A baba-mama programok témáit vezető kisgyermeknevelők ismertették a foglalkozáson résztvevő édesanyákkal a bölcsődékkel kapcsolatos főbb tudnivalókat, mint például hogyan történik a beiratkozás, milyen kereteken belül működik az intézmény, valamint tájékoztató anyagokat adtak át az érdeklődők számára. Az édesanyáknak lehetősége nyílt arra, hogy megosszák egymással eddigi tapasztalataikat. A foglalkozások mellett egyéni jelentkezések esetén szakképzett terapeutánk segítségével lehetőséget biztosítunk szenzomotoros felmérésre, mely alapján a szülő általános képet kap gyermeke fizikai és kognitív fejlődését illetően. A szenzomotoros felmérés ingyenes, azonban időpontadáshoz kötött, érdeklődni és egyeztetni a 06/1-322-5065-ös telefonszámon lehet.

Jövő hét csütörtökön a témánk azoknak az érveknek a felsorakoztatása lesz, melyek a bölcsőde mellett szólnak.
Várunk minden kedves érdeklődőt!
 KEP=-{1-1517}-  KEP=-{2-1518}-
 KEP=-{3-1519}-  KEP=-{4-1520}-
 KEP=-{5-1521}-  KEP=-{6-1522}-
SZÜLŐKLUBOK2016-09-07 09:06:01

 

 Kezdő időpontjai: péntekenként 10 órakor

Helye: Védőnői Szolgálat

Rottenbiller u. 27.
 
 
KEP=-{szuloklubok3-1516}-
 


 Védőnők az egészséges, boldog családokért!

Prevenció A-tól Z-ig2016-09-01 15:39:24

Új helyszínen - a megújult Klauzál téri Vásárcsarnokban - várunk Minden kedves érdeklődőt szeptember 23-24-én ingyenes egészségügyi szűrőprogramokkal, véradással és változatos gyermekprogramokkal!
 
KEP=-{plakat_egeszsegnap_a3_08-1514}- 
Tábori beszámoló2016-08-10 12:08:22

A kerületi nyári napközis tábor szervezését iskolánk a 2016. július 25-től augusztus 5-ig tartó kéthetes időtartamban látta el, melyet a Dob utcai iskolaépület tervezett felújítása miatt iskolánk székhelyén, a Kertész u. 30. szám alatt szerveztünk meg.
A résztvevő gyerekek csoportját a kerületi iskolák tanulói alkották, létszámuk az első héten 34-35, a második héten 39 fő volt, többségében alsó tagozatos tanulók.
A tábor szervezésében részt vevő kollégáim lelkesedésükkel, felelős szakmai tudásukkal biztosították, hogy a nyár közepén is tartalmas, különleges, élményt nyújtó programokban lehessen részük a kerületi iskolásoknak. Figyelembe vettük a gyermekek életkori sajátosságait, érdeklődési körüket, az előző táborok tapasztalatait. Így született meg programtervünk, melyről a szülőknek a tábor első napján tájékoztatót is osztottunk. Minden programunk a tanulók testi-lelki fejlődését szolgálta, sok példát kaphattak a szabadidő hasznos, közösségben történő eltöltésére, miközben új ismeretekhez is juthattak.
Távolabbi helyszínekre való oda-és visszautazás különjárattal történt, megkönnyítve így a gyermekek közlekedését.

Programjaink:
 • az Örökmozgó Filmszínházban megnéztük a Kung Fu Panda 2. című filmet
 • a Városligetben számháborúztunk
 • az Állatkertben érdekes feladatokat oldottak meg csoportmunkában gyerekek. Fontos megemlíteni, hogy a Fővárosi Növény-és Állatkertbe való belépésért se a tanév folyamán, se most nyáron nem kellett fizetni a hétköznap, iskolai csoporttal érkező erzsébetvárosi tanulóknak az Erzsébetvárosi Önkormányzat és az Állatkert közös megállapodása alapján
 • egy közeli kerületi klubban bowlingoztunk, ennek során a nagyobbak segítették a kisebbeket
 • meglátogattuk az új CsopaPlayBar-t, ahol természettudományos ismereteiket bővíthették
 • ellátogattunk az Aquincumi Múzeum múzeumpedagógiai programjaira is, ahol a kisebbek a mozaikrakással, a nagyobbak a gladiátorharccal ismerkedhettek
 • bemutatóval egybekötött karate foglalkozásokon vehettek részt a sportág iránt érdeklődők
 • a Tarzan Park nevű játszóparkban ügyességüket tehették próbára
 • a tavaly megkedvelt fazekas mesterség kipróbálására az idén is sor került, elkészített alkotásaikat hazavihették
 • ismét részt vettünk madártani ismeretterjesztő foglalkozáson, hazai ragadozó madarakat ismertünk meg közelről
 • ellátogattunk a kerületi Bélyegmúzeum múzeumpedagógiai foglalkozására, melyeknek témái voltak: nádtollal való írás és mesék a bélyegeken
 • a BJHUMAN szervezésében péntek délutánonként az Akácos udvarba sétáltunk át: többek között nemezelés, gipszfestés, agyagozás, dekupázsolás, érdekes rendőrségi előadás is várt minket
 • gyümölcskóstolós egészségdélutánokat szerveztünk
Az idén a hozzátartozók közül többen is kiemelték és köszönték, hogy gyermekük milyen sok tartalmas, értékes programban vehet részt.
A rendkívül változatos nyári napközis programok megvalósításához a kerületi iskolák számára Erzsébetváros Önkormányzata nyújt évről-évre jelentős anyagi támogatást.

Budapest, 2016. augusztus 5.
  Grecsnik Györgyi
     táborvezető
 KEP=-{akacos-csocso-1512}-  KEP=-{akacos-gipsz-1513}-
   
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30